Top 3 Trends of Spring/Summer 2017

(Scroll down for english post)


Hyvästi viininpunainen, petrolinsininen ja sinapinkeltainen! Syysvärit eivät koskaan ole olleet mun juttu, poislukien musta ja harmaa. Lempi muotisesonkini on ehdottomasti kevät/kesä. Se on aina niin freesi tuulahdus ja hyvä ajankohta päivittää vaatekaappia jopa hieman värikkäämmillä vaatteilla (suomalaiset ;)). Olenkin valinnut 3 parasta kevään trendiä Voguen sivuilta.

 Kenzo, Maison Margiela, Chanel
Kenzo, Maison Margiela, Chanel

Metallinhohto on aina miellyttänyt silmääni ja nykyään pidän myös sinisestä ja turkoosista, joten nämä kaksi yhdistettynä on ehdottomasti hyvä juttu! Jos kirkkaat värit pelottavat, aloita sinisellä, se on niin helppo väri ja sopii melkein kaiken kanssa.

Céline, Balenciaga, Valentino-jpeg_north_1160x_white
Céline, Balenciaga, Valentino

Pikkutytöstä lähtien pinkki on ollut lempivärini. Kunnes täytin 20 ja halusin vaikuttaa aikuiselta. Ihanaa että voin taas käyttää pinkkiä väriä, koska se sopii minulle niin hyvin. Mutta vaaleanpunaista vauvaväriä en laittaisi päälleni, jätetään se vauvoille.

Marni, Isabel Marant, Jil Sander
Marni, Isabel Marant, Jil Sander

Tässä trendissä ei ole kyse valkoisesta, vaikka rakastankin valkoista väriä! Näissä vaatteissa kiintopisteenä ovat isot, pyöristetyt hartiat. Itsellänihän ei hartioita ole lainkaan, vaikka olen yrittänyt niitä salilla treenata :D. Siksi kaikki hartioita korostavat vaatteet ovat tervetulleita vaatekaappiini.

Pakko mainita myös inhokki trendit kevät/kesämuodista.

Michael Kors Collection, Gucci, Prada
Michael Kors Collection, Gucci, Prada

1970-luvun hihaton svetari tai liivi. En keksi tästä mitään sanottavaa 😀

Comme des Garçons, Dior, Dolce
Comme des Garçons, Dior, Dolce

Pilkut. En ole koskaan lämmennyt pilkuille. Taidan omistaa yhden pilkullisen mekon.

Giamba, Marc Jacobs, Loewe
Giamba, Marc Jacobs, Loewe

Tilkkutyöt. Omistin joskus ihanan käsintehdyn tilkkutäkin. Mutta tilkut vaatteissa ovat kyllä vain rumia.


ENGLISH POST

Goodbye burgundy, teal and mustard! I’ve never liked the gloomy fall colors, except black and grey. My favorite season is spring/summer when it comes to fashion. Spring is like a fresh start to your wardrobe. Time to be playful and wear some COLOR (my Finnish friends ;)). I’ve picked my top 3 fashion trends for spring 2017 from vogue.fr.

 Kenzo, Maison Margiela, Chanel
Kenzo, Maison Margiela, Chanel

I love metallic finish, and blue and turquoise are becoming my favorite colors. These combined, what could possibly go wrong? If bright colors scare you, start with blue as it’s so easy and matches almost anything.

Céline, Balenciaga, Valentino
Céline, Balenciaga, Valentino

Since I was a little girl my favorite color has been pink. Until I reached my twenties :D. I wanted to be adult, so pink was a no-no. Now I’m so happy I can wear it again, as it really suits me. But I will never wear the baby pink, let’s leave that to babies.

Marni, Isabel Marant, Jil Sander
Marni, Isabel Marant, Jil Sander

This trend is not about white color, even though I adore it! This is about big, rounded shoulders. I have no shoulders :/ and that’s something I struggle with at the gym. So all clothing which accentuates shoulders, welcome to my wardrobe.

I also have to mention my least favorite trends of spring/summer 17.

Michael Kors Collection, Gucci, Prada
Michael Kors Collection, Gucci, Prada

1970’s sleeveless sweater. I can’t think of anything to say about that 😀

Comme des Garçons, Dior, Dolce
Comme des Garçons, Dior, Dolce

Polka dots. Never been a fan. I think I own one polka dot dress.

Giamba, Marc Jacobs, Loewe
Giamba, Marc Jacobs, Loewe

Patchwork. I had a beautiful, handmade patchwork blanket once. But in clothing, it’s just plain ugly.

Advertisements

Posted by

Fashion & lifestyle blogger from Finland, married to Indian man and living in urban Singapore. Fashion & beauty addict, gym & yoga lover, always up for some fun! ;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s